Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ting1 nominerat till Årets bygge i Sverige

En färgklick på avancerad konstruktion, mitt i stadsbebyggelsen. Med den beskrivningen har nyligen invigda bostadshuset Ting1 nominerats till tävlingen Årets bygge.

Det är branschtidningen Byggindustrin som uppmärksammar det spektakulära bygget i centrala Örnsköldsvik.

Bakom utförandet står entreprenören Nicklas Nyberg på Nybergs AB, som tillsammans med Torsten Kai-Larsen köpte stans k-märkta tingshus 2010. Ett hus som genom åren väckt starka känslor för sin strikta funkisstil i grå betong.

Nya Ting1 har också mötts av blandade känslor. Huset har ritats av välkände arkitekten Gert Wingårdh och färgsatts utifrån en av konstnären Bengt Lindströms tavlor.

Nicklas Nyberg är dessutom en av fem finalister i tävlingen om Västernorrlands mest företagsamma människa 2013.

En tävling som startades förra året av organisationen Svenskt Näringsliv för att lyfta goda exempel på företagsamma människor och därmed inspirera fler att förverkliga sina företagsidéer.

Övriga nominerade är Åke Hagelberg på Y-Tech Ytbehandling i Mellansel, Joakim Byström på Absolicon Solar Collector i Härnösand, Emelie Söderström på Ditt Liv i Sundsvall och Niclas Nilsson på Vasa Bryggeri i Sundsvall.

Projekten som nominerats till priset Årets Bygge 2014 offentliggörs vecka för vecka.

Hittills har åtta projekt nominerats. Här är de.