Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tio tips för höstlovet

Har du svårt att hitta planer för höstlovet? Här är tio tips för såväl stora som små.

1. Musik och häxbryggd. Prova musik och kläder i en musikstudio, efter det får barnen koka häxbryggd och spöksnor. Aktiviteten kostar 40 kronor, hålls på Stenstan visitor center och passar barn mellan 6 och 12 år.

2. Kusliga historier. Torsdagen den 29 oktober är det spökberättarkväll i Timmerkojan på Norra berget. Det blir kusliga historier från både förr och nu. Deltagande kostar 50 kronor och då ingår kaffe och kaka.

3. Fixa kostymen. Under onsdagen och torsdagen kan barn från 6 år och uppåt tillverka en egen halloweenkostym. Det blir häxhattar, trollstavar och capeér med mera. Arrangeras på Stenstan visitor center och kostar 40 kronor.

4. Mångfald. Under torsdagen hålls en stor mångfaldsdag i Stadshuset med många intressanta seminarier med bland andra journalisten Alexandra Pascalidou och entreprenören Patrik Andersson som låg bakom det somaliska bandylaget i Borlänge. Under eftermiddagen blandar komikern Kodjo Akolor humor och allvar mellan klockan 13.00 och 14.15.

5. Frankenstein i Timrå. Jens Nilsson kommer med föreställningen "Kanske Frankenstein?" till Timrå och Arenaskolan under torsdagskvällen. Det är en föreställning som är både lekfull och allvarlig, söt och salt. Biljetter kostar 200 eller 150 kronor och fika ingår.

6. Hockey på höstlovet. Den som vill gå på hockey under lovet har bra med valmöjligheter. Timrå IK spelar hemmamatcher den 27 och 30 oktober och Sundsvall Hockey har hemmamatcher den 29 och 31 oktober.

7. Kul på badet. På Himlabadet pågår aktiviteter under hela veckan. Mellan den 24 oktober och 1 november är det fri surf och på fredagen den 30 oktober är det poolparty med bad till musik och ljuseffekter från klockan 17.00.

8. Halloweenfest på Unga Magasinet. Den 30 oktober har Unga Magasinet Halloweenfest för unga i åldern 16-25 år från klockan 18.00. Dagen innan kan den som vill komma och baka inför festen från klockan 16.00.

9. Spökhus på Bölegården. Den 31 oktober förvandlas Bölegården i Sundsvall till ett spökhus med spökdisco. För de lite äldre barnen kommer det att finnas en spökvandring genom källaren. Discot pågår mellan klockan 18.00 och 21.00.

10. Psycho-festival. Från tisdag till torsdag visar Ung Film filmerna Psycho, Psycho II och Psycho III. Filmvisningen börjar klockan 18.00 varje dag och inleds med en miniföreläsning om Anthony Perkins.