Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tio togs för fylleri under nyårsnatten – en greps för misshandel: "En rätt normal nyårsafton"

Mellan klockan 18 på nyårsafton och 06 på nyårsdagen registrerades 99 händelser i länet.

Det blev en hyfsat lugn nyårsnatt i Västernorrland, enligt polisen.

– Det är mer än en vanlig lönehelg men en rätt normal nyårsafton. Det mesta har varit i Sundsvallsområdet, säger Peder Jonsson, kommunikatör på polisens regionledningscentral.

Tio personer omhändertogs för fylleri av polisen. Sex i Sundsvall, två i Sollefteå, en i Örnsköldsvik och en i Härnösand.

En man greps under morgontimmarna, misstänkt för misshandel. Senare under förmiddagen anhölls han av jouråklagare. Den anhållne är i 30-årsåldern och hemmahörande i Sundsvall. Han är misstänkt för att ha misshandlat någon han har en nära relation med.

Under natten stoppade polisen också en personbil i Granloholm i Sundsvall. En kvinna i 45-årsåldern blåste positivt i polisens instrument och när bevisprov gjordes visade det sig att hon hade 0,68 milligram alkohol/liter vilket motsvarar 1,36 promille. Hon är nu misstänkt för grovt rattfylleri, och släpptes efter förhör.

I andra delar av landet har det varit en mer besvärlig nyårsnatt. I Umeå misshandlades två personer grovt vid universitetssjukhuset, rapporterar VK.se. I Skåne rapporterar man om flera raketincidenter, bland annat har raketer skjutits mot ett tåg på stationen i Oxie i Malmö, rapporterar TT. I Skara skingrade polisen ett storbråk vid busstationen med upp till 40 personer inblandade strax före klockan 23. Enligt uppgifter i lokala medier blev en polis slagen och en annan polis blev biten i handen.

I Hovsjö, Södertälje, skadades en person när en nödraket sköts in i en lägenhet.

– Nödraketen åkte rakt genom fönstret. De brinner med en väldig hetta så det var tur att ingen blev allvarligt skadad. En person i lägenheten fick brännskador, säger Örjan Österberg, stationsbefäl på Södertäljepolisen till Länstidningen.

I Grums skedde ett knivbråk där tre personer skadades, en ska ha blivit huggen i magen och bedöms som svårt skadad.