Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Titiyo påverkades av "Så mycket bättre": Jag upptäckte mig själv på svenska

Till veckan ger sig Titiyo ut på sin första Sverigeturné på sju år. I Sundsvall på fredag blir det i konceptet Meet & Greet på Aveny.

Titiyo Jah är född i Solna och har en musikkarriär som sträcker sig från slutet av 1980-talet. Hon slog igenom med låten "Talking to the man in the moon" som renderade i Grammisvinst för årets nykomling 1992. Hon etablerade sig snabbt som en av de främsta soulsångerskorna i Sverige.

I oktober förra året släppte hon fullängdaren "13 gården". Den 29 januari kommer Titiyo till Sundsvall och Meet & Greet på Aveny.

– Jag har fått jättefin kritik. Det känns som om man har "fattat" plattan. Den är väldigt personlig.

Hösten 2013 var Titiyo dubbelt aktuell. Hon medverkade i TV4:s "Så mycket bättre" och släppte dessutom ett samlingsalbum med hits som "After the Rain", "Come Along" och Kleerup-samarbetet "Longing for Lullabies".

– När jag var med i "Så mycket bättre" upptäckte jag mig själv på svenska.

Under karriären har Titiyo ständigt utvecklats speciellt hennes sound.

– I början var det mycket soul och r'n'b. Men jag har tuggat det. Det blev urvattnat. Det viktigaste som jag behåller är att jag alltid låter som Titiyo. Oavsett vilken genre jag ger mig på

Under åren har det också blivit en del företagsgig för att kunna ägna sig åt att kunna vara kreativ.

– Att skapa i en studio, det är svårt att se det som jobb. Företagsjobben betalar det. Men jag tackar bara ja till att vara Titiyo. Jag sjunger inte jullåtar och sådant.

Vi har sett henne i en reklam för ett ölmärke.

– Mariestad kändes som jag och det är viktigt för mig. Jag har spelat i olika köpcentrum också och tröstat mig med gaget. Men det är ändå nyttigt att göra.

På turnén kommer hon mest att presentera det svenska materialet plus någon låt från "Så mycket bättre".

– I Sundsvall kanske jag ändå ska bjuda på något engelskt. Kanske ett potpurri, säger hon.

Läs också: Från Så mycket bättre till Tonhallen – folkkär artist till Sundsvall

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter