Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjock bok, tunn handling


I sanningens namn


Viveca Sten


Forum

Annons

Åttonde boken i serien Morden i Sandhamn – 500 sidor tjock, och ändå känns handlingen ganska tunn. Framför allt blir jag trött på huvudpersonernas strulande relationer. Nu har vi hängt med i så många svängar att ämnet känns uttjatat.

Vår hjältinna Nora Linde åtalar en direktör som ska ha fifflat med bokföringen. Det utvecklar sig till ett klassiskt rättgångsdrama, med överraskande vittnesmål och sena omkast, och lite maffia-krydda.

Samtidigt får polisen Thomas Andreasson lägga sina privata bekymmer åt sidan när ett barn försvinner från ett seglarläger. Här pepprar författaren med en pedofil som snokar omkring.

Avsnitten om seglarlägret är det mest engagerande i boken. Ledarna klarar inte av att hålla alla under uppsikt och en pojke blir mobbad – hans utsatthet sätter sig som en tagg i hjärtat och igenkänningsfaktorn är stor när han inte vågar berätta för någon vuxen.

Kanske är det dags för Sten att söka nya karaktärer och jaktmarker.