Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuvar stal kassaskåpet i RSMH:s lokaler

Vid förra inbrottet sattes en gallergrind upp vid entrén.
Nu tog sig tjuvarna in genom nödutgången och stal hela kassaskåpet.
– Det är jobbigt att vi inte får ha grejorna i fred, säger Staffan Lagerlund.

Annons

RSMH i Timrå är en förening som hjälper människor med sociala problem. När personalen kom till föreningslokalen på Köpmangatan på torsdagsmorgonen möttes de av förödelse på kontoret där tjuvarna hade röjt i sin jakt på pengar.

– De har slitit ner kassaskåpet som satt fast i väggen och tagit med sig det, säger Staffan Lagerlund, vice ordförande i föreningen.

Tjuvarna hade tagit sig in i lokalerna genom att bryta upp en nödutgång som går ut i trapphuset. I kassaskåpet låg det cirka 7 500 kronor i kontanter samt en del värdepapper. Men tjuvarna har fått med sig mer pengar.

– De stal lottpengar också men de har bara tagit sedlarna och lämnat småpengarna, säger Ann-Marie Skogström som jobbar på RSMH.

Tjuvarna har också försökt att öppna en kassaapparat som finns i föreningslokalen. Under torsdagsmorgonen var polisen på plats och gjorde en brottsplatsundersökning. Efter det så fick personalen städa upp efter inbrottstjuvarnas röjande i lokalerna.

– Det är naturligtvis tråkigt, säger Ann-Marie Skogström.