Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuvarna mötte polisen efter stora stölden på Alnö – nu åtalas tre män

Det var i början av november som tre män bröt sig in på Alviks Traktor på Alnö. Männen ska där ha stulit verktyg för över 110 000 kronor. Nu åtalas de för stölden – och flera andra brott.

Annons

Det var en natt i början av november som ett inbrott skedde på Alviks Traktor på Alnö. Polisen larmades dit och på väg till platsen möter de två bilar – med de misstänkta inbrottstjuvarna i.

I bilarna fann de bland annat verktyg och svetsar till ett värde av 111 000 kronor.

Tre män, i 20-, 30- och 40-årsåldern, greps av polisen och åtalas nu för stöld.

Läs mer: Tre misstänkta inbrottstjuvar greps på Alnö – hittades med gods värt hundratusen kronor

Den yngsta mannen erkänner stölden på Alnö, medan de andra två förnekar.

I början av oktober ska 20-åringen och 30-åringen även ha tagit emot och förvarat verktyg, maskiner och redskap till ett värde av drygt 60 000 kronor som stulits från ett åkeri i Njurunda.

Därför åtalas de även för häleri, men båda förnekar brott.

30-åringen åtalas för ytterligare sex fall av häleri som ska ha begåtts under 2016. Mannen ska vid dessa tillfällen ha förvarat gods som stulits från olika företag och bostadshus i området kring Njurunda. Stöldgodset var allt från en bergsborr, snöslunga och åkgräsklippare till duschar, grillkol och en plattång.

Han förnekar samtliga brott.

För Plus-kunder:  Inbrottsvåg på byggarbetsplatser i Sundsvall – polisen misstänker specialister

Den här nyheten skickades ut som push till de som är intresserade av nyheter i sin närhet. Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ST:s app här:

► Här hittar du vår app för iPhone.

► Här kan du ladda ner vår app för Android.