Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tobakshandlare i Sundsvall får en varning

/

I juni gjordes en polisrazzia hos en tobakshandlare i Sundsvall.
Nu får samma butik en varning från socialtjänsten för brister i kontroll och märkning.

Annons

Den som driver en tobaksbutik är skyldig att upprätta ett egenkontrollprogram över försäljningen. Dessutom kräver lagen att tobaksvaror märks med varningstext. Men tobakshandlaren i Sundsvall har brustit på båda punkterna.

Trots att socialtjänsten i Sundsvall för nästan 14 månader sedan påtalade att ägare skulle skicka in ett egenkontrollprogram har ägaren inte gjort det.

I början av sommaren gjorde socialtjänsten, polisen och Skatteverket en razzia hos flera tobakshandlare. I den aktuella butiken upptäckte man då att flera tobaksvaror saknade varningstext.

Tobakshandlaren får nu alltså en varning av socialtjänsten. Om det uppkommer nya förseelser eller om bristerna inte åtgärdas kan socialtjänsten utfärda försäljningsförbud.

Parallellt med ärendet hos socialtjänsten pågår utredningar hos polisen och Skatteverket.

Vid razzian i somras fann polisen ett brett sortiment av "drogtillbehör". Dessutom fanns även nikotinampuller som är avsedda för e-cigaretter. Dessutom påträffades en stor mängd råtobak.

Ärendet utreds nu av Skatteverket och polisen och de brott som kan bli aktuella är förflyttning och befattning av punktskattepliktiga varor samt läkemedelsförsäljningsbrott.

Mer läsning

Annons