Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tommy turar vidare

Trots förbud att köra med turistbrandbilen på gångvägar och torg så rullar Tommy Jansson vidare i Stenstan med sin antika brandbil.

Tommy Jansson har skickat in ansökan om dispens till Transportstyrelsen, men det kommer ta minst fyra veckor innan han får svar därifrån. Fram till dess rullar han vidare i centrala Sundsvall.

– Alternativet var att ställa in, och det vill jag inte. Jag tycker att jag har visat min goda vilja med ansökan. Dessutom har bilprovningen sagt att det inte är något fel med bilen. Försäkringsbolaget har heller inga problem, så länge jag kör kortege, det vill säga 7 km/timmen, och att passagerarna sitter fastspända.

Anledningen till att han inte får köra turistbrandbilen är att den är godkänd för två förare och manskap - men inte för passagerare.

– Allmänheten tycker att det är hårklyverier, säger Tommy Jansson. Man får köra bilen i full utryckning med manskap, men inte passagerare i 7 km/timmen.

Brandbilen kör lördagar mellan kl 11 - 15, med avfärd från Visitors center i Stadshuset.