Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tomtarna håller liv i jultraditionerna

Visst är Skatan en riktig sommaridyll men även vintertid lever orten upp ordentligt. Åtminstone under den årliga julmarknaden, för det har Tomtarna sett till.
Den traditionen försöker vi göra allt för att hålla vid liv, säger Kerstin Persson från föreningen Tomtarna i Skatan

För sjunde året i rad arrangerades det julmarknad i Skatan och intresset för att delta bara ökar. Varje år får en förening eller skolklass från Njurunda chansen att vara med för att dryga ut kassan. I år var det Njurunda sportklubb som drog vinstlotten och för 99-orna i klubben gick försäljningen hur bra som helst.

Vi har sålt massor förut var det alldeles fullt här, säger Synnöve Lindgren och pekar ut över de godsaker som finns kvar på bordet.

En annan som drog en vinstlott var Lovisa Vedin från Njurundabommen. Hon tog en lott där priset var julklappar och Lovisa hade tur och vann direkt. Familjen från Bommen besöker marknaden varje år och de tycker den är toppenbra.

Det är så trevligt och mysigt här och så blir det alltid riktigt julstämning, säger mamma Susanne Vedin.

Föreningen Tomtarna i Skatan som arrangerar marknaden har också märkt att den blir allt populärare med åren. Även om knallestånden utgör en stor del av marknaden så är det även uppträdanden som lockar många besökare till den lilla byn vid kusten. Under gårdagen bjöds det på traditionella julsånger som framfördes av barn från Kyrkmons skola. Dessutom bjöds det på luciasång från den granprydda scenen. Allt detta och hundratals lysande marschaller bidrog till att julstämningen var på topp i den gamla fiskebyn.