Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tonåring åtalas för att ha skjutit pojke i låret

Cyklande på väg hem längs Egnahemsvägen i Fagervik blev en pojke skjuten i låret.
Nu åtalas en tonåring för misshandeln.

Annons

Sent på kvällen den 9 augusti var pojken på väg hem på cykel efter att ha skiljts åt från en kompis. När fyra personer, två på en moped och två i en mopedbil körde förbi honom och började skjuta på pojken med soft airguns.

Ett av skotten träffade pojken som fick ett sår på ena låret. I förhör har han berättat att han försökte skydda ansiktet av rädsla för att träffas i ögonen av kulorna.

Efteråt försvann mopeden och mopedbilen från platsen och pojken berättade om händelsen för sin pappa som kontaktade polis. Efter en tids utredning framkom uppgifter om vilka fyra personer som färdats med mopeden och mopedbilen. Alla fyra har förhörts av polis och två av dem ska ha haft soft airguns med sig vid tillfället.

En av tonåringarna åtalas nu för misshandel. Han har erkänt att han sköt mot pojken men sagt att han egentligen inte ville utan föll för grupptrycket. Den åtalade har också hävdat att han sköt mot benen på pojken och samtidigt tittade bort och därför inte vet om något av skotten träffade. Vapnet som det är 18-årsgräns på ska han ha lånat av sin pappa utan att fråga om lov först.

Berättelserna från de andra som var på platsen skiljer sig åt. Någon säger att de var två som sköt men den andre som hade en soft airgun med sig påstår att den var trasig.

Pojken som blev träffat av en kula har vittnat om att han i efterhand har tänkt på händelsen och känt oro för att något liknande ska inträffa igen.

Läs också artikeln där pojkens föräldrar berättar hur de ser på det inträffade.