Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tonåringar i Sundsvall utsatta för olaga hot via Facebook

En ung man och en ung kvinna, båda 17 år gamla, boende i Sundsvall, polisanmäler att de hotats via meddelanden på Facebook.

Målsägandena har berättat att en person mellan lördag och söndag skrivit via meddelandefuktionen på Facebook till den unga kvinnan.

Meddelandena ska dock ha riktat sig även mot den unge mannen.

– De här personerna har tagit väldigt illa vid sig av det som stått. Det har varit riktat mot båda även om det skickats till kvinnan, säger Henrik Blusi, förundersökningsledare vid polisen i Sundsvall.

Polisen vill inte gå in på vad som stått i meddelandena på grund av den utredning som pågår, men har upprättat en anmälan om ofredande. I nuläget finns ingen misstänkt.

– Det är alltid svårt att identifiera avsändaren, därav ingen misstänkt. I detta fall finns det inga personuppgifter på det registrerade Facebookkontot. Sedan vet man ändå inte vem som står bakom meddelandena, även om man får fram användaren, eftersom vi måste kunna bevisa att just den registrerade är den som faktiskt skrivit texten, säger Henrik Blusi.