Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tonvis med skräp har dumpats vid Indalsälven – SCA polisanmäler den olagliga soptippen

Hundratals meter kabelhölje och stora mängder annat avfall, har upptäckts i ett naturområde nära Indalsälvens strand vid Bergeforsen. SCA som äger marken har under torsdagen gjort en polisanmälan, skriver P4 Västernorrland.

Tonvis med skräp har dumpats vid norra brofästet till gamla Midlandabron över Indalsälven. Ett långt dike som leder ner till vattnet, är fyllt av skräp, längs stranden ligger bland annat en uppkapad bil, en säng och en tio meter lång järnskeda från en räls. Det var en fritidsfiskare som slog larm.

– Det här har ju legat här ganska länge. Det är ju fruktansvärt. Som naturvän och som världen ser ut nu så vill man ju inte att det ska se ut så här, framför allt inte nere vid en älv. Så bor vi ju i Timrå kommun som är en miljökommun så det är konstigt att inte de har reagerat, säger Krister Gröning, till P4 Västernorrland.

Området vid gamla Midlandabrons norra fäste ägs av SCA, men de har inte vetat om den olagliga soptippen.

– Vi kommer att polisanmäla det här, det är ju ett brott som begåtts. Man får inte dumpa saker och ting i naturen på det här sättet, säger Björn Lyngfelt, informationsdirektör vid SCA Forest Products till P4 Västernorrland.

Det som kan hända nu är att SCA begränsar möjligheterna till biltrafik längs de vägar där soporna har dumpats. Men faktum är att den olagliga soptippen måste städas, men det är oklart vem som kan få betala för kalaset.

Marc Liljeström som är miljöinspektör på Timrå kommun menar att det kan bli Timrå kommun som i slutändan får stå för kostnaderna.

– Det kan bli så, men vi har inte påbörjat handlägga ärendet ännu, så vi får utreda till vem som ska städa upp det, säger han till P4 Västernorrland.

FLER NYHETER:

Polisen efter dödsolyckan på spåret i Granlo: "Det äldre paret stoppades av ett staket"

För Plus-kunder: 850 finklädda gäster och glada pristagare – bildextra från Sundsvall Business Awards

Kevin Walker i löddrig utmaning i Fångarna på fortet – se klippet här

För Plus-kunder: Kvinnans förklaring till dödsolyckan i Stockvik: "Hon säger att det är en olyckshändelse"

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.