Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Top gun-plan slog ned i villaområde

Ett stridsplan störtade i ett villaområde nära ”Top gun”-basen i södra Kalifornien på måndagen. Piloten sköt ut sig och eftersom kraschen inträffade vid lunchtid verkar få ha varit hemma i bostadsområdet.

F-18-planet var på väg in för landning på Miramar-basen i San Diego när det verkade få motorproblem, berättar vittnen för lokala medier. Det landade som en eldboll.

– Vi såg två stora smällar, rök bolmade, vi vet inte vad det var, sade vittnet Scott Patterson till radiostationen KNX.

På tv-bilder strax efter kraschen, som inträffade vid 21-tiden svensk tid, syns tjocka rökmoln stiga från sönderslagen villabebyggelse. Minst ett hus uppges ha totalförstörts, men eftersom det var mitt på dagen lokal tid var det få människor hemma.

Monica Munoz vid San Diego-polisen sade enligt mediebolaget MSNBC att såvitt känt krävdes inga dödsoffer.

Piloten verkade ha klarat sig genom att skjuta ut sig före kraschen. Enligt obekräftade vittnesuppgifter landade han i ett träd vid ett basebollfält i närheten.

Planet ska ha varit på väg till marinkårsbasen Miramar, där cirka 10 000 militärer är stationerade. Basen är odödliggjord som platsen för elitpilotutbildningen ”Top gun” i filmen med samma namn från 1986.