Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Toppchef inom skolan väljer att hoppa av: "Förstår att det kommer att spekuleras"

Först hoppade skoldirektören Tommy Nilsson av.
Nu går en till toppchef inom barn- och utbildningsförvaltningen samma väg.
HR-chefen Kari Tallqvist slutar den sista januari.
– Jag brinner inte till hundra procent för uppgiften längre, säger han.

Annons

Läs mer: Skoldirektören lämnar sitt uppdrag – med omedelbar verkan

Hösten 2013 lämnade Kari Tallqvist sitt jobb som rektor på Timrå gymnasieskola och tog över som HR-chef på barn- och utbildningsförvaltningen i Sundsvall.

Nu väljer han att lämna sitt uppdrag.

– Det är helt mitt eget beslut och jag är inte missnöjd med något. Man är i olika faser i sitt yrkesliv och jag behöver en ny utmaning, säger Tallqvist.

Någon ny anställning har han inte i dagsläget.

– Jag blir arbetssökande när jag slutar här, säger han.

Trots det väljer du att sluta, varför?

– Jag förstår att det kommer att spekuleras, men jag brinner helt enkelt inte längre till hundra procent och då måste jag ta konsekvenserna. Jag har en lojalitet mot min arbetsgivare att prestera fullt ut.

I augusti valde skoldirektör Tommy Nilsson att hoppa av sitt uppdrag. Nilsson menade att han hade en annan syn på ledning och styrning än sin politiska nämnd.

Har hans avhopp något med att du slutar?

– Vi fungerade väldigt bra ihop och att jag började här var till stor del Tommys förtjänst. Att jag slutar har däremot andra anledningar.

För kommunens del innebär detta att de två högsta cheferna inom barn- och utbildningsförvaltningen slutat inom loppet av fem månader.

Kommundirektören Stefan Söderlund ser inget mönster i att de två cheferna slutar.

– Nej, det gör jag inte. Man drömmer alltid om att ha lugn och ro i ledarskapet. Men ibland så händer det och det är inget vi kan göra så mycket åt. Det viktigaste för oss är att inte ha panik i våra rekryteringar utan vara noga med att det blir rätt, säger Stefan Söderlund.

Skoldirektörstjänsten hoppas han ha tillsatt i mitten av januari.

– Vi planerar att kalla fyra kandidater till intervju med arbetsgivare och fack. Vi hinner dock inte att göra klart rekryteringen före jul, säger Söderlund.

När kan den nya skoldirektören vara på plats?

– Vi hoppas ha personen här under april månad.