Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Topplaceringar för skolmaten i Sundsvall – flera restauranger prisade i White Guide

Fem skolrestauranger från Sundsvall fick topplaceringar för sin skolmat i tävlingen White Guide Junior och Senior.

Under tisdagen avgjordes White Guide Junior och Senior, vilket är en nationell måltidstävling för skolrestauranger och mat till äldre.

Under galan, som hölls i Göteborg, fick fem skolor från Sundsvall fina placeringar. Carina Cederholm, rektor på S:t Olofsskolan på Södermalm kom på en andraplats i kategorin årets gastronomiska rektor. Vallens miljöskola i Kovland kom även de på en andraplats i kategorin årets hållbara restaurang.

Köksansvariga på Vallens miljöskola, Gunilla Vesterlund och Ann-Sofie Vestberg, är glada över sin placering men nästa år hoppas de mer.

– Det känns såklart jätteroligt. Det är tuff konkurrens men vi har haft fina placeringar fyra år i rad nu. Man måste hela tiden förnya och förändra för att ligga på topp. Hållbarhet är något som vi kan känna att vi ligger i framkant med. Nästa år siktar vi på en första plats, säger Gunilla Vesterlund.

I kategorin årets skolrestaurang hamnade Lidens skola på trettonde plats, Matfors skola på nittonde plats och Åkersviksskolan tjugosjunde plats.

Läs också (från maj): Lidens skola utsedd till Sveriges bästa skolrestaurang: "Helt otrolig känsla"

För mat till äldre prisades Christina Sandberg, köksansvarig vid Servicehuset Tomtegränd, med en fjärdeplats i kategorin årets gastronomiska stjärna.

Redan i maj stod det klart att Sundsvalls kommun hade fått fler nomineringar än någonsin i tävlingarna White Guide Junior och Senior. Totalt var tolv verksamheter nominerade, varav de flesta till White Guide Junior för skolrestauranger.

Under arbetet med White Guide Junior och White Guide Senior testades drygt 200 förskolor, skolor och seniorboenden från Vellinge i Söder till Luleå i norr, allt för att lyfta fram de bästa offentliga måltidsupplevelser som finns i Sverige i dag.

FLER NYHETER:

Bil körde in i bergvägg i Matfors

För Plus-kunder: Här är namnbytet som kostade sex miljoner: "Den blå färgen är betydligt blåare"

Stulen bil efterlystes på Facebook – hittades vid Bergsåkers skola

För Plus-kunder: Galna oturen – Timråspelaren bröt fingret igen

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.