Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Topplagen laddar för tuff säsong

SDFF förbereder sig för serien F19 Elit, nykomlingarna Alnö IF för spel i division I.
– Vi har en tuff serie framför oss och Värmecupen ger oss en bra chans att förbereda oss för det.

Det säger Johan Widell, som är ny tränare för SDFF:s F19-lag. Han har varit verksam som tränare i såväl Umeålaget GUIF:s herrlag som damlag tidigare. När Värmecupen inleddes i kylslagna 10 minusgrader stod han på sidlinjen i SDFF:s ledarkläder för att coacha sitt nya lag.

– Jag är väldigt glad att jag har fått möjligheten att leda det här laget, det blir en rolig utmaning som jag ser fram emot, säger Widell.

SDFF fick en utmaning direkt, det var ett piggt Alnö som klev ut på Västhagens plan. Alnö bjöd till en början på ett fint passningsspel med få tillslag som gjorde det svårt för SDFF, men kom F19-laget mer och mer in i matchen.

Först rann snabbfotade Madeleine Pettersson igenom och det var så nära mål att delar av publiken hann jubla. Strax därpå var SDFF.s lagkapten Frida Widmark om möjligt ännu närmare att göra mål.

I en spelvändning var det i stället Maja Nyman som påpassligt var framme och kunde göra mål för sitt Alnö, ett mål som dessutom räknades dubbelt enligt Värmecupens regler om bonusmål för lägre rankade lag.

Dessutom gjorde Alnös Ellen Löfqvist ytterligare ett mål var Alnö, vad hjälpte det då att SDFF fick ett tröstmål som Emma Agrorelius tryckte upp i krysset efter en hörna.

– Jag tror att vi hade fått en helt annan match om vi hade lyckats sätta våra chanser som vi hade där i första halvlek, men jag tycker ändå att vi kämpar bra hela tiden och försöker hitta vägar och skapa chanser, säger Johan Widell efter matchen.

SDFF har hårt motstånd att vänta i sin grupp i Värmecupen. Förutom Alnö är finns Timrå och Selånger i gruppen.

– Det är en tuff grupp, men det passar oss bra. Serien vi ska spela, F19 Elit är ingen lätt serie, det kommer att bli en utmaning för oss, så det är bara bra att vi får möta lite motstånd, säger Widell.

En som fick slita ont var målvakten Emma Olsén som vaktade SDFF:s mål under hela den första halvleken – med 39 graders feber. Till andra halvlek var Moa Altin-Elfving på plats.

– Jag låg och sov när de ringde, men det var skönt att få komma in och spela, jag har varit sjuk men del och behöver få spela matcher på stor plan för att komma i gång ordentligt.

och det är väl precis det som Värmecupen handlar om, att sparka i lång lagen inför säsongen.

– Ja, Värmecupen är ju fantastiskt på det sättet, här kan lagen få spela matcher och det behövs för at vi ska hitta vårt eget spel, för att spelarna ska hitta sina positioner, säger Johan Widell som tror på en bra säsong.

– Ja, bara om man tittar på de två månader sedan jag kom in i laget och på hur det såg ut på våra träningsmatcherna tidigare så har det hänt en hel del, vi är på väg åt rätt håll, säger han.

– Det kändes hyfsat bra, SDFF var duktiga, men det var ganska jämnt. Det är mest skönt att komma i gång och spela matcher, säger Alnö IF:s Maja Nyman.