Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Topplistan: Här är de vanligaste namnen vi ger våra husdjur

När vi fått hem en ny familjemedlem uppstår frågan – vad ska vi ge denna krabat för namn? Några namn som är populära och återkommer i flera olika kategorier är Sigge, Molly och Smulan.

Agria djurförsäkringar har sammanställt topplistor över de mest populära djurnamnen av de djur som har försäkrats hos dem. Absolut populäraste namnet för hundar och katter är Smulan, Molly och Sigge.

En som har bra koll på djurnamn är Matilda Carlsson. Hon är legitimerad veterinär och jobbar på smådjurskliniken på Veterinärhuset Södra berget i Sundsvall.

– Man reagerar absolut om något djur har något annorlunda namn. Nu senast var det en hund som hette Khaleesi från serien ”Game of Thrones”, säger hon.

En trend hon har märkt av lite extra de senaste åren är att allt fler djur har typiska människonamn.

– Gubbnamn är vanligt, sådant som Svante, Sture och Bosse. Tantnamn är inte lika vanligt.

Även Matilda själv har hakat på trenden, då hennes cocker spaniel heter just Svante.

– Det var min mamma som myntade namnet och redan innan vi fått hem ­honom jobbade hon in namnet. När vi sedan fick hem honom så passade Svante så bra, redan som valp var han som en liten gubbe, skrattar hon.