Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Torg1 ett absurt projekt

Annons

Våga ta ställning mot skyskrapan. Stora torget är unikt, vackert och kulturhistoriskt värdefullt. Vi bör vara stolta över denna offentliga mötesplats. Kampanjen för byggnaden är underlig. Ledande politiker talade för projektet. Varför? Förmodligen var detta ogenomtänkt. Att en livlig diskussion skulle uppkomma och det skulle väcka en kraftig opinion kan inte ha varit oväntat. Frågan är betydligt större än andra politiska beslut eftersom det handlar om att förändra miljön under lång tid. Ett felaktigt beslut kan inte korrigeras genom ändringar under ett kommande budgetår.

Läs också: Rädda den unika stenstan även denna gång

Det jag reagerar mot är de konstiga argument för Torg1 som framförts, bland annat dessa:

1. "Det skulle lösa bostadskrisen". Otroligt, några miljonärer får ny bostad. Och de lämnar sedan sina miljonvillor, till vem? Kommunen har bättre förslag. Vilken ideologi talar för att miljonärer och spekulanter skall gynnas?

2. "Torg1 står inte på torget". Ett uppenbart falskt påstående om man med torget menar Stora torget i Sundsvall.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

3. "Torg1 är ett höghus, inte en skyskrapa". Uppenbart falskt, begreppet höghus används i propagandasyfte.

4. "Torg1 är vackert". Stämmer men problemet handlar om miljön och stenstaden.

Läs också: Navelskåderi präglar skyskrapedebatt

5. "Kritiken mot Torg 1 framförs av personer som inte är bosatta i staden". Är delvis sant eftersom det också är ett riksintresse. Faktum är dock att kritiken framför allt kommer från oss som bor i Sundsvall och direkt berörs av planerna.

Eftersom planerna kommer uppifrån finns det risk för att kritiken dämpas. Låt oss därför klart framföra vår kritik. Det handlar om vår närmiljö.

Gunnar Nordström

Socialdemokrat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel