Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Torget och bredband i glesbygd

Annons

Jag bor i kommunens södra glesbygdsområde, granne med Ånge och Nordanstigs kommuner.

Min och mångas önskan är att också vi får en bredbandslösning, men jag förstår samtidigt att resurserna måste koncentreras till där flertalet bor. Storsatsningen att bygga om torget kräver resurser, och om Sundsvall ska bli Norrlands huvudstad måste det förstås synas. Inte bara torget, utan även simhallen och kommunhuset behöver säkert en upprustning. Finns väl inga begränsningar för att få vår huvudstad ännu finare, men om glesbygden står på tur nån gång i framtiden, så är bredbandsutbyggnaden önskvärd.

För en tid sedan talade jag med politikern Bodil Hansson (S) om bredband i glesbygd. Hon berättade att kommunen skulle tillsätta en bredbandslots som skulle undersöka behovet i kommunen. Jag har inte hört något mer om detta än, men det kommer säkert, någon gång.

Vi får fortsätta med vår mobila lösning, ”snurr-net” som jag kallar det. En stor del av tiden vid datorn är att vänta på uppkoppling; det snurrar, söker, kopplar på och ur. Det gör inte så mycket. Vi har tiden på vår sida, vi som inte har teatrar, biografer, shoppingcentrum eller restauranger att tillgå. Dessutom har vi frisk luft att glädjas åt och att vägarna plogas, samt att sop- och postbilen kommer regelbundet.

I Nordanstig och Ånge gör man storsatsningar med bredband i glesbygd. Men dessa kommuner har förstås inga vackra torg att vara stolta över, eller möjligheten att tävla med andra om att bli Norrlands huvudstad.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Kent Eriksson, Ulvsjön

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel