Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Torget och kungen – så får de fler besök

Jag, kungen, har letat en fin boplats sedan 1623, då kommun Sundsvall föddes. Efter mycket letande och många förslag kom jag att falla för torget i Sundsvall.

Många ståtliga grannar och en plats för sociala kontakter och intressanta samhällskulturer. Visserligen har många kända personer försökt flytta mig för ett tivoli, men mina fränder har striden vunnit och jag blev kvar. Betongmuren runt mig har man lyckats få bort, till vilken nytta?

Läs även: Lysande förslag slå ihop Vängåvan med torget

Den 25 augusti 1911 invigdes statyn av mig, utförd av en känd konstnär. Säkert det enda torget i Norrland som pryds av en känd kung som dagligen får besökt av fåglar och människor.

Jag önskar också mycket folk på torget året runt, men för att lyckas med det måste underhåll och nya investeringar ske, dessa måste vara roliga och intressanta och ge underlag för att fler besöker torget med alla de sociala kontakter som där kan fås.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Följande åtgärder tycker jag man bör göra för den samlade målsättning man har, för att vara en intressant stad med många turister:

En ny scen, bättre belysning där olika färger kan förekomma.

Förutom Stenstan, torget, finns ett 20-tal kulturbesök man kan göra, till exempel Knaust, stadshuset, Himlabadet, kulturmagasinet, norra berget, södra berget, casinot, med flera ställen.

Bengt Norberg

Gammal i gården

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel