Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Torleif satsar och anställer personal

1,5 miljoner kronor satsar Torleif Westerlund i sin nya lack- och bilverkstad i Ånge. Samtidigt skapar han tre nya jobb.
Jag stod i valet och kvalet om jag skulle lägga ned eller satsa, berättar han.

Nästa år är det 20 år sedan han startade sin billackeringsverkstad Mittlack i Ånge i en del av hantverkshuset.

När sedan Ånge bil och karosseri gick i konkurs tidigare i Ånge år slog tanken rot hos Torleif om han skulle satsa på framtiden.

Hade jag inte satsat då hade vi förlorat den här servicen i Ånge att kunna få sina bilar lackerade. Nu är jag godkänd av alla försäkringsbolag att göra lackeringsjobb efter skador, berättar Torleif Westerlund.

En del i att bli godkänd av både försäkringsbolag och biltillverkare är den sprutbox som monteras in i en del av verkstaden.

Det är en lackeringsbox som följer alla miljökrav. Både när det gäller att ta hand om spill, luften, belysningen och mycket annat. Om någon vecka ska den vara färdigmonterad och klar att använda.

I samband med att Torleif bestämde sig för att satsa vidare så bytte han också lokal.

De lokaler som jag har haft under alla år var alldeles för små. Så jag hyrde de lokaler som Ånge bil och karosseri hade fram till konkursen. Nu finns det gott om utrymme och därför kan jag också anställa tre stycken. För förutom att lackera plåtskador och jobba med det så kommer vi även att börja med service på bilar, fortsätter Torleif Westerlund.

En av de som tidigare jobbade hos Ånge bil och karosseri har fått jobb och ytterligare två får jobb hos Torleif och hans företag Mittlack.

Det känns mycket bra att skapa nya jobb med den här satsningen som jag också gör utan hjälp av baken. Det fungerar ändå. Jag tar det lite eftersom. Och det är näst intill omöjligt att få hjälp av någon bank.

Under de 20 år som Torleif Westerlund har haft sin firma har han inte haft ett enda besök av någon från kommunens näringslivsenhet.

Jag är naturligtvis inte lika stor som Östavallssågen eller någon annan av industrierna. Men det vore kul någon gång och få ett besök och bett bevis på att man finns och gör något bra. Något annat kräver jag inte.

Torleif vill också att alla hans anställda ska insyn i hur det går för företaget.

Alla kommer att kunna gå in och titta på hur ekonomin ser ut varje månad. Hur mycket som rullar in och ut. Om vi har råd och göra några investeringar eller inte. Jag vill att alla ska vara delaktiga. Jag kommer inte att sitta här i skjorta och slips. Vi som jobbar här kommer alla att gå till jobbet på morgonen och dra på oss arbetskläderna. Det känns väldigt bra att få göra den här satsningen och jag hopas Ångeborna tycker detsamma, slutar Torleif Westerlund.