Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Törnell och gitarrfestival på Almamia

Ännu en gitarrfestival, besök av Monica Törnell, tangokväll och den nya tidens spelmän. Musikvåren på Almamia lilla scen inleds den 12 februari.

Monica Törnell är vårens mest kända gäst; upptäckt av Cornelis redan 1971 och med sin musik med stora inslag av visa och rock har hon nu flera decennier av rikskändisskap bakom sig. Hon inleder konsertsäsongen den 12 februari.

I två år har Almamia gett en festival till gitarrens ära och även i år samarbetar man med kulturskolan om fyra konserter den 18 - 23 mars. "Duo four hands" (Börje Sandqvist och Mats Norrefalk) genreblandar med inslag av klassiskt, världsmusik och blues den 18 mars. Den världsturnerande lutenisten Jakob Lindberg står för det mer strikt klassiska programmet "Från Dowland till Bach" den 21 mars, en tillbakablick in i renässans- och barockepoken då det också kunde svänga.

Till det läggs två unga instrumentalister, fingerstyle-spelande Gabriela Quevedo och den i huvudsak klassiskt verksamme Fred Holmlund den 20 mars. Kulturskolans gitarrelever avslutar den 23 mars och några av konserterna spelas i Kyrkans hus.

Den 9 april blir det argentinsk tango: pianisten Daniel Turano och sångaren Ariel Ardit från Argentina tillsammans med svensk bandeonisten Mikael Augustsson, som också han är utbildad i Argentina och även tidigare visat vad han kan i Sundsvall. I maj framträder lokala musikförmågor den 14, och den 21 gästas Almamia av "Limbohofvet" - Emma Ahlberg, uppväxt i Sundsvall, och ytterligare två riksspelkvinnor spelar låtar från Medelpad och Hälsingland, blandar med eget och lägger till humorn.

Två kulturkaféer med öppen scen ges under våren, den 26 februari och den 23 april.