Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Törnqvists hattrick sänkte Sund

När herrtreans första Medelpads-derby skulle avgöras var matchvinnaren en utböling.
Kubens värmländske anfallare Fredrik Törnqvist stal showen med ett hattrick.
– Jag brukar kunna tända till vid derbyn, säger tremålsskytten.

Över 400 åskådare hade letat sig till Kubikenborgs IP under onsdagskvällen för att bevittna herrtreans första derby mellan Kuben och Sund.

Bortalaget började bäst och tog ledningen efter tio minuter när Henric Nylund höll sig framme på ett långt inlägg. Avslutet ner i marken och retsamt över Joakim Strömblad i Kubenmålet.

– Jag tror att vissa var lite spak inför att spela inför så mycket publik, säger Kubens ene tränare Tommy Lerstrand som en förklaring till inledningen.

Niklas Edin, den andre i tränarduon, fyller i:

– Men i stället för att falla ihop efter baklängesmålet börjar spelarna pusha varandra och ryta i lite grann.

Sagt och gjort, och de svartgula tog därefter tag i taktpinnen vilket gav utdelning redan sju minuter senare när Fredrik Törnqvist pricksköt bollen via en tuva in i bortre burgaveln.

Samme man hade innan halvtidspausen gjort ytterligare ett mål, då genom ett friläge.

Han nöjde sig inte där, utan fann sig återigen ren med målvakten i den sextionde minuten och fullbordade sitt hattrick.

– Jag brukar kunna tända till vid derbyn. Det är inte det första hattricket jag gör i sådana sammanhang, säger Törnqvist.

För laget innebär segern att man nu kliver upp på en förstaplats i tabellen, åtminstone för en dag. Törnqvist har även en annan liga han gillar att vila ögonen på.

– Det är bra att det lossnade i dag. Det vore kul om man kunde hänga med däruppe i skytteligatoppen.

Målskyttet avslutades sedan av Niklas Nygren på straff efter att Sunds målvakt Stefan Magnusson dragit på sig ett rött kort.

– Efter dem gör 3–1 är det som att släcka lyset. Det är rättvist att vi förlorar idag, säger Sunds tränare Göran Sundqvist.