Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Totalstopp i tågtrafiken norrut från Stockholm

Ett signalfel orsakar stopp i tågtrafiken mellan Stockholm och Uppsala.
Risken är att det kommer att pågå hela kvällen, meddelar Trafikverket under torsdagseftermiddagen.
Resenärer till och från Sundsvall får tills vidare själva ordna resa mellan Arlanda och Stockholm.

Annons

Vid 08-tiden på torsdagsmorgonen meddelade SJ att ett omfattande signalfel inträffat i Karlberg och orsakade totalstopp för tåg mellan Stockholm och Uppsala.

Ett stort antal avgångar från Stockholms central och norrut har ställts in under dagen.

– I riktningen från Stockholm-Sundsvall är det för närvarande stopp. Där kommer man inte längre just nu utan då är det lättare att man tar sig ut till Arlanda från första början, säger Alejandro Soler, presskommunikatör på SJ, vid 13.30-tiden.

Tågen kör alltså från Arlanda och norrut, och för tåg som kommer norrifrån tar det stopp på flygplatsen.

– Om man kommer från Sundsvall i riktning mot Stockholm så kommer man tyvärr inte komma längre än till Arlanda. Vi kör inga bussar just nu eftersom det är en resursfråga, det här påverkar flera olika sträckor så vi får helt enkelt hänvisa till andra operatörer, säger Alejandro Soler.

Reparatörer har varit på plats sedan klockan 08.10 och Trafikverket hade under förmiddagen ingen prognos för när felet skulle kunna vara avhjälpt.

– Vi har inte någon prognos för hur lång tid det kommer ta och därför är det svårt att veta hur mycket det slår på trafiken i olika delar av Sverige, säger Agneta Eklund vid Trafikverkets presstjänst, vid 10.30-tiden.

Under eftermiddagen råder samma besked – och enligt den senaste trafikinformationen finns risk att stoppet kan pågå hela eftermiddagen och kvällen.

Flygbusstrafik från Arlanda kan vara en lösning, eller att åka med de pendeltågslinjer som är öppna.

– Då kan man åka ända fram till Helenelund i mån av trafikläget, och därifrån kan man åka vidare med antingen buss eller tunnelbana till Stockholms central, säger Alejandro Soler.