Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tour de Ski: Fler bortfall i svenska truppen - Wikén, Falk och Jönsson avbryter

Emma Wikén väljer att avbryta Tour de Ski. – Det är bättre att hon åker hem och tränar att hon är att sliter ut sig, säger Rikard Grip till TT. Under torsdagen kom också beskedet att Emil Jönsson avbryter.

Annons

Det har inte varit en bra tour för Åsarnas Emma Wikén. Nu väljer hon att avbryta Tour de Ski efter en 31:a plats i onsdagens 10 kilometer masstart.

– Det är bättre att hon åker hem och tränar att hon är att sliter ut sig, säger förbundskaptenen Rikard Grip till TT om Wikén, som inte hittat formen hittills den här säsongen.

Även Ulricehamns Hanna Falk, numera boende i Falun, hoppar av. Det var dock bestämt sedan tidigare då hon meddelat att hon åker hem efter onsdagens masstartslopp i Oberstdorf. Hennes största fokus har legat på sprintloppen, där hon på tisdagen låg i en bra position men ramlade i en nerförslöpa och därmed tappade alla chanser till avancemang. Även Charlotte Kalla ramlade, liksom Stina Nilsson, i det besvärliga föret.

Emil Jönsson har inte haft en bra känsla i kroppen och nu bryter även han efter att ha kräkts under herrarnas 15 kilometer på onsdagen.

– Det var ett helveteslopp, sade han till SVT sport efter tävlingen.

Läs också: Två skejtskär är inget skejtskär enligt FIS

Sedan tidigare har Teodor Peterson, Anders Svanebo och Martin Johansson avbrutit och varken Calle Halfvarsson eller Marcus Hellner var friska nog att ta sig till Tour de Ski. Calle Halfvarsson ersattes i sista stund av Hens Burman, Åsarna. Torsdagen är vilodag för åkarna i Tour de Ski och på fredagen väntar fristil i Toblach: tio kilometer för herrar och fem för damer.

Läs allt du behöver veta om Tour de Ski här.

Läs också om skandalscenerna i damernas masstart på onsdagen.

Gilla också Skidpuls på Facebook för fler skidnyheter och reportage!