Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tour de ski: Sliten Jönsson startade i sprinten - och tog sig vidare

Uppdaterad. Emil Jönsson var sliten efter fredagens sprint och helgens tremilslopp. Och in i det sista var det oklart om han skulle fortsätta i Tour de Ski.

Annons

– Han förbereder sig för tävling. Han har ätit sin frukost och kommer att ta sig till stadion för att testa skidor och värma upp, sade pressansvarige för längdlandslaget Torbjörn Nordwall på morgonen.

Starta eller inte för Jönsson under tisdagen eller inte berodde helt på känslan i kroppen efter några uppvärmningsryck på stadion i Oberstdorf.

– Det är ingen infektion eller att han är sjuk. Det är en känsla han har haft i kroppen sedan sprinten och tremilen som tog hårt, säger Torbjörn Nordwall.

I det stukade svenska landslaget är Emil Jönsson en viktig kugge och ledningen hoppades att han skulle starta. De fick sina förhoppningar uppfyllda när Jönsson inte bara deltog i kvalet utan han gick in på nionde bästa tid. Med sig till finalerna fick han också Oskar Svensson och Carl Quicklund.

Följ sprinttävlingen i Tour de Ski live här.

Läs också: Jönsson kan tvingas lämna touren - ilska mot bonusregler och här får du allt du behöver veta om Tour de Ski.