Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tour de Ski: ung dalatalang och Jönsson vidare från sprintkvalet - Peterson missar sitt enda lopp

Det blir inget sprintfinal för Östersunds Carl Quicklund eller Teodor Peterson. Däremot tog sig två dalaåkare vidare: rutinerade Emil Jönsson och nykomlingen Oskar Svensson.

Annons

Varken Jens Burman, Anders Svanebo eller Martin Johansson hade något att säga till om i kvalet inför den inledande sprinten av Tour de Ski. Men inte heller Teodor Peterson eller Carl Quicklund klarade sig vidare. Sprinten var det enda lopp som Peterson ställer upp i under Tour de Ski. Snabbast av alla var italienaren Frederico Pellegrino. Emil Jönsson var hela 4.55 efter Pellegrino och tar sig vidare med en 14:e plats. Falun-Borlänges Oskar Svensson tar sig också vidare som andre svensk efter att ha gått in på en 18:e plats i prologen. Quicklund var bra med men hamnade precis utanför topp 30, 7.05 efter Pellegrino och därmed på en 34:e plats. Det svenska hoppet på herrsidan står därmed till Jönsson och Svensson.

– Det var bra, jag jobbar mycket med åka lugnare, inte hetsa och hugga så min känsla var att det gick otroligt sakta. Det var tur att jag hade någon framför så jag såg att jag tog in. Det var skönt att få det att fungera, säger Jönsson till Sportbladet.

Finalerna börjar 15.55.

Läs allt du behöver veta om Tour de Ski i Skidguiden och gilla Skidpuls på Facebook för fler skidnyheter och reportage!

Läs också hur det gick för de svenska damerna där det blev stor dramatik kring Stina Nilsson.