Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikanter fast i kilometerlånga köer efter E4-olycka: "Jag vet inte om jag kommer hem"

Sju kilometer långa bilköer har bildats efter lastbilsolyckan som skedde på E4 söder om Söderhamn under tisdagseftermiddagen.
– Jag skulle ha startat fem minuter tidigare, säger Tobias Sjöberg på sin väg mot Stockholm.

Annons

Fyra timmar efter singelolyckan i höjd med Norrbränningen är humöret bland de bilister som sitter fast i köerna blandat. En del fördriver tiden med sociala medier och spel medan andra väljer att promenera fram längs E4 för att se vad som har inträffat.

Läs mer: Lastbilskaoset fortsätter – polisen: "Det står lastbilar nästan överallt"

Det var vid 16.30 på tisdagseftermiddagen som en lastbil fick sladd i det södergående körfältet mellan Söderhamn och Tönnebro och körde ner 14 stolpar i mitträcket. Efter olyckan vek sig lastbilsekipaget och blev ståendes över körbanan.

Läs mer: Långa köer på E4 efter lastbilsolycka - trafiken leds om

Vid 18.30 inleddes bärgningsarbetet och trafiken leddes om via gamla E4, från Ljusne ner till Axmartavlan. Många bilister hann däremot passera avfarten till Ljusne södra och blev ståendes i de sju kilometer långa köerna.

Vid 19.40 började trafiken åter rulla.

Uppdatering 20:15

En lastbil har kört i diket på gamla E4 (väg 583) , i höjd med Axmarby. Olyckan innebär att det är helt stopp för tung trafik att passera platsen, för personbilar är vägen fortfarande öppen.

Trafikverket uppmanar trafikanter att välja alternativa vägar via Bollnäs, riksväg 50 och riksväg 83.

Uppdatering 20:45:

Enligt Trafikverket är det åter stopp på E4 i södergående körfält efter tidigare lastbilsolycka. Strax före klockan 20.00 var bärgningen avslutade på den tidigare olycksplatsen men nya fordonshaverier längs vägen gör att vägen åter är avstängd.

Vid 22.00 räknar Trafikverket med att vägen åter kan vara öppen.

Södergående trafikanter uppmanas välja alternativ väg via Bollnäs - riksväg 50 från Söderhamn till Bollnäs, därefter riksväg 83 mot Tönnebro.

■■ Få reda på det senaste om trafikläget genom vår nya app. Ladda ner den här, till Iphone eller till Android!