Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikfarligt när Norra vägen inte snöröjs ordentligt – alla har inte suvar

Jag och många med mig kör Norra vägen mellan stan och Gångviken. Sträckan från City Gross och norrut är mer än dålig. Det är djupa spår där bilen slänger.

Ja, jag anpassar farten och det gör medtrafikanterna också – vi har inget annat val nämligen. Underredet tar i "mittensträngen" som nu är en "mittenknöl". Alla kör inte omkring i suv utan har Volvo, Passat och andra mindre höga bilar.

Till gatukontoret och ansvarig entreprenör: Med vilken rätt utsätter ni oss för fara? Med vilken rätt utsätter ni oss för eventuella skador på bil och kropp? Är det snålhet från åkeriet? Då vill jag bara säga att har ni inte råd med plogblad - byt bransch! Har ni anställda som inte kan jobbet? Utbilda dem! Är det snålhet från kommunen? Betala mer! Och varför har ni inte någon kontroll av utfört arbete?

Visst, det har kommit mycket snö men det finns vägar som sköts väldigt bra, till exempel Timmervägen. Även mindre vägar som Galaxvägen plogas exemplariskt. Så det går uppenbarligen att göra ett riktigt bra jobb som snöröjare om viljan finns.

En trafikant

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel