Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikfrågan utmanar

Nya bostäder och att bilisterna hittar till Njurunda i framtiden är viktiga frågor för ortsborna. Det framgick när #sundsvalltycker intog Opalen.

– Vinner vi valet kommer vi ge Mitthem i uppdrag att bygga bostäder i olika delar av kommunen och det inkluderar Njurunda, säger Peder Björk (S).

Både inom publiken och panelen framskymtar en stolthet över det kustnära området.

– Sundsvall är en fin förort till Njurunda, säger Ingeborg Wiksten (FP).

Ändå saknas inte utmaningar. Företagaren Ulf Broman ställde en rak fråga till politikerna.

– Vi måste få stopp på dem som kommer att susa förbi på nya E4. Vad kan ni göra med skyltning och annat för att människor ska hitta hit? undrar han.

Skyltningen är delvis är en fråga för länsstyrelsen men alla tycks inse vikten av att synliggöra både kultur- och naturvärdena vid sidan av Europavägen.

Höga hyror uppges vara ett problem i Kvissleby och de befintliga husens behov av hissar lyftes av PRO.

– Vi inom Nya moderaterna vill ta initiativ till det första huset med hiss, försäkrade Elin Nilsson.

Barnens och de ungas situation var också föremål för diskussion. Jane Bredberg fanns med på scenen som ordförande i NSK, en förening som samlar 500 idrottande barn i egna anläggningar. Hon tycker inte alltid att föreningen får den stöttning som behövs.

– Elitsatsningar i all ära, men vi representerar bredden och är en plantskola. Jag får laga ismaskiner medan föreningar i Sundsvall hyr lokaler av kommunen och ledarna kan fokusera på barnen, säger hon.

Revyprofilen Kattis Melander vill att ungdomarna ska få tillbaka sin gamla ungdomsgård. Det skulle kunna få generationerna att mötas i centrum.

– Jag tror tillvaron skulle bli tryggare om Opalen kunde locka fler vuxna och det satsas på en restaurang och kanske danser. Som det är nu får ungdomarna hela tiden flytta på sig när det är evenemang här på Opalen, säger hon.