Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikolycka på E4 – flera bilar inblandade

En trafikolycka med totalt sex fordon inträffade i Skönviksbacken vid 08.30-tiden.
Trafiken har letts om i norrgående fil och det har varit totalstopp på platsen.
Två personer har förts till sjukhus.

Räddningstjänsten larmades på tisdagsmorgonen.

Fyra bilar är inblandade i olyckan i norrgående körfält, enligt ST:s reporter på plats. En bil har snurrat runt och därefter har ytterligare tre fordon blivit inblandade.

Det har också skett en mindre krock med två bilar i södergående fil, enligt polisen till följd av den första olyckan.

– Det är totalstopp och kommer vara så ett bra tag till i norrgående fil. I södergående kan man köra med begränsad hastighet, sa Örjan Stenlund, inre befäl vid räddningstjänsten, vid 09-tiden.

Två personer har förts till sjukhus och en av dem ska ha varit oskadd och fått lämna efter behandling, enligt en bulletin från Sundvalls sjukhus.

Polisen meddelade strax efter klockan nio att arbetet med olyckan skulle ta lång tid, och den norrgående trafiken i Birsta började ledas om via Timmervägen.

Vid 09.25-tiden öppnades ett körfält igen men en stund senare återstod två bilar att bärga och det gav återigen stopp i norrgående fil, enligt Sveriges radio P4:s trafikredaktion.

Vid 11.40 meddelar polisen att arbetet på platsen är klart. Cirka 50 meter av vajerräcket har körts ner.

Det var väldigt halt när det olyckorna inträffade och saltbilar har kört i området efteråt.