Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikplaneringen i Sundsvall är ett skämt – riv upp allt och satsa på säkerheten

Den 20 september inträffade ännu en olycka i korsningen Bergsgatan/Nybrogatan och den här gången var det en mopedbil inblandad.

Finns det ingen som kan förbjuda vänstersväng här? Eller gud förbjude, bygga en rondell. Ännu ett typiskt förarfel tillsammans med idiotisk trafikplanering. Jag kommer ihåg att det sattes upp skyltar för farlig korsning för några år sedan. Finns de överhuvudtaget kvar? I så fall syns de inte.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Det finns trafikljus i korsningen, men vänstersvängande mot södra och högersvängande mot stan har skapat ett jätteproblem. Varför tog man bort uppfarten till södra via Parkgatan? Det var då problemen började. Innan dess var det inte många olyckor i nuvarande korsning.

30 skyltar sattes upp i vårt villaområde (vad kostade det?) men efterföljdes inte. De togs också ner. Finns det ingen som har något vett vad gäller trafikplanering i Sundsvall? Att sedan försöka bygga om gamla E4 genom stan är ju bara ett skämt och orsakar ännu mer problem. Bron skall vi inte tala om! Är det någon som vill skriva in sig i historieböckerna? Järnvägen som debatterats i kanske 40–50 år? Bron fick någon igenom, men inte järnvägen.

Nej, min fråga är: När ska någon stiga fram och kräva att trafikplaneringen rivs upp och omprövas? Riv den rostiga bron och bygg E4 utanför stan. Gräv ner järnvägen. Gör stan till ett olycksfritt område som kan besökas av både gående, med tvåhjuling och med bil. Birsta verkar mer besöksvänligt trots sina trafikproblem.

Vi vill ha en levande och nåbar stad, eller?

Besviken trafikplanerare igen

Läs även:

Då kan broavgiften höjas – förändringar på gamla E4 avgör: "Följer utvecklingen noga" (Plus)

Katastrofalt dålig trafikplanering i Sundsvall

Många av våra kunder håller till i Stenstan – vi är på evig jakt efter parkeringsplatser

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel