Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikverket sätter stopp för hundlatriner och utsmyckningar

Trafikverkets belysningsstolpar i Ånge och Fränsta ska städas från hundlatriner, blomamplar och flaggor.
– Stolparna är inte dimensionerade för att hålla för andra laster än den belysningsarmatur som sitter monterad, skriver myndighetens projektledare för vägbelysning.

Ånge kommun måste plockas bort alla former av utsmyckningar och annat som sitter fäst på Trafikverkets belysningsstolpar längs Fränstavägen och Norra Borgsjövägen i Ånge.

Det beskedet ger Trafikverkets projektledare för vägbelysning efter att i sommar ha varit på besök i de båda orterna.

– Jag noterade att det sitter massor med prylar uppsatta i Trafikverkets belysningsstolpar. Det är hundlatriner, flaggor, blomkrukor av modell större med mera, skriver projektledaren i ett mejl till kommunen.

Mejlet fortsätter därefter med en förklaring om att stolparna "är inte dimensionerade för att hålla för andra laster än den belysningsarmatur som sitter monterad", samt ett konstaterande om att det inte verkar finnas några tillstånd för de saker som satts upp i vägområdet, innan det avslutas med en uppmaning om att avlägsna föremålen.

En uppmaning som bland annat har fått Ånges kommunalråd Sten-Ove Danielsson att yttra sig över Trafikverkets prioriteringar.

– Trafikverket är fantastiskt. De kan riva våra stolpar (Nordanede, reds anm.) men deras är så heliga att vi inte ens får hänga blomsteramplar i dem, skriver han i ett Facebook-inlägg.

Läs också: Följetongen fortsätter – byarna blev lämnade i mörker

Beskedet från tekniska förvaltningen är också att man även kommande sommar ska utsmycka genomfarterna i Ånge och Fränsta. Dels genom att hänga amplar i sina egna stolpar, men också på något lagriktigt sätt längs Trafikverkets genomfartsvägar.

– Vi ska se vad vi får göra, men blommor kommer det att bli, säger gatu- och renhållningsansvarig Pernilla Cederlöf.