Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikverket varnar för ishalka i länet

SMHI går ut med en klass 1-varning under lördagen på grunda av halkan.
En pendlande temperatur i samband med våta vägar gör att plötslig och lokal ishalka kan uppstå.
Även Trafikverket går ut med en varning för halka.

Enligt Trafikverket så är det risk för lokal ishalka under lördagen i hela länet, och framåt kvällen blir det också frosthalka i framför allt i de norra, inre delarna av Västernorrland.

Vid 8.30-tiden på lördagen fick polisen in samtal om en bil som gått av vägen i Edsele på väg 331.

– Det flera personer som har ringt in om olyckan, det ska vara två decimeter nysnö på platsen. En person sitter vid ratten enligt vittnen på plats. Vi är på väg till platsen, säger Jan Lidén, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.

Varken räddningstjänst eller ambulans har behövt åka till platsen.

Under gårdagen skedde 19 trafikolyckor i länet på grund av halkan, och en 20-årig kvinna avled till följd av en olycka på E14 i Johannisberg strax utanför Ånge.

Också tågtrafiken är drabbad av stora störningar på grund av stormen Helga som drog fram över framför allt de södra delarna av landet under fredagen.

All trafik mellan Stockholm-Göteborg och mellan Stockholm-Karlstad-Oslo ställs in fram till kl. 14.00 i dag, skriver SJ skriver på sin hemsida.

Det finns i nuläget heller inga prognoser för när trafiken kan återgå till det normala igen.