Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tragisk olycka som gav något fint – Kölsillre byggnadsförening får hjärtstartare

I maj i år avled en man i en gräsbrand vid Kölsillre, och byggnadsföreningen bestämde sig för att försöka göra området säkrare. "Det har blivit en solskenshistoria, även om den började väldigt tragiskt", säger Karin Gunnarsdotter från Kölsillre byggnadsförening.

Läs mer: Haveröprofil omkom vid gräsbranden

Efter att Haveröprofilen Roland Engholm hittades död vid en gräsbrand i Säter i maj i år bestämde sig Kölsillres byggnadsförening för att göra något för att göra området säkrare.

– Vi har bestämt oss för att i hans namn försöka väcka liv i Kölsillre brandvärn samt få en hjärtstartare till Kölsillre, sa Karin Gunnarsdotter från föreningen till ST då.

Men saker som hjärtstartare är dyra historier, och komplicerade att göra tillgängliga för alla. Ett tag verkade det som att föreningen inte skulle kunna införskaffa någon hjärtstartare.

– Men dagen efter att det skrevs om det i tidningen så hörde Hjärt- och lungföreningen i Ånge av sig och sa att de skulle låna ut sin reserv till oss, säger Karin Gunnarsdotter.

Men det tar inte slut där.

– Kort efter att Hjärt- och lungföreningen ringde så ringde SCA och sa att de skulle köpa en hjärtstartare till oss. Och sen hörde Elkapsling av sig och sa att de skulle bygga ett skåp vi kan ha den i, som alla kan komma åt, säger Karin Gunnarsdotter.

Överlämningen av hjärtstartaren kommer ske på auktionen i Kölsillre på lördag, som är invigningen för Haveröveckan i år.

■ ■ För mer nyheter om Ånge, klicka här – och följ ST Ånge på Facebook.

Sebastian Mårtensson 0690-102 08 sebastian.martensson@mittmedia.se