Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tragiskt dödsfall – Fränstakille blev vittne till hur motspelare föll ihop livlös

34-åringen föll ihop livlös på planen mitt under innebandymatchen.
På söndagen avled han efter en vecka på sjukhus.
– Det är tragiskt, man förstår inte, säger Fränstakillen och förre Granlospelaren Andreas Lindqvist som var med i motståndarlaget.

Annons

Spelaren drabbades av hjärtstillestånd när hans Gelleråsen mötte Greåker i den norska högstaligan.

– Jag skulle precis byta när det hände, så jag såg inte riktigt. Några sa att han krockade och slog i huvudet och några sa att han bara ramlade ihop, jag vet inte exakt. Sedan låg han där och vi fick gå ned i omklädningsrummet och fick besked om att vi inte skulle spela vidare, berättar Andreas Lindqvist som nu spelar för Greåker.

Han var med på planen under matchen där den 34-årige svensken föll ihop livlös

– Det var väldigt obehagligt, man hade ingen aning om vad som hände däruppe. Efter ett tag fick vi besked om att ambulansen hade hämtat honom och att hjärtat hade stannat, säger Lindqvist.

Läkarna i Norge försökte rädda livet på spelaren genom konstgjord koma, men hans liv gick inte att rädda. På måndagen kom beskedet att den svenska spelaren, Tobias Wendelstig, hade avlidit på söndagen.

– Förra måndagen hade vi ett möte med laget och då fick vi veta att alla tester såg bra ut, sedan kom det här beskedet på nätet i dag. Det är tragiskt, man förstår inte. Man börjar tänka en hel del, att det kan gå så snabbt, säger Andreas Lindqvist och fortsätter:

– Jag fick veta att han hade en dotter och att familjen var där och såg matchen. Jag har själv förlorat en lillasyster och en av mina bästa vänner, så på ett sätt kan jag förstå hur de känner sig nu. Det måste vara helt tomt.