Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trähus på Köpmangatan sålda till Stockholmsmäklare

De gamla trähusen på Köpmangatan tre och fem i Ånge är sålda.
– De är hyresfastigheter i dag och det kommer de att vara i morgon också, säger nye ägaren Daniel Nilsson.

Annons

Han kommer från Stockholm och har jobbat med fastigheter, dock utan att äga något eget bestånd. Nu har han köpt de två gamla trähusen för knappt två miljoner kronor.

Det stora huset på Köpmangatan 5 är byggt i slutet på 1890-talet och är det hus som kommer att få mest omsorg till en början.

– Vi vill fortsätta att utveckla lägenheterna och kommer att konvertera en gammal butikslokal till två nya lägenheter. I övrigt kommer vi att fräscha upp husen med lite färg, nya fönster och trapphusrenovering, säger Daniel Nilsson.

Planen är att komma i gång till sommaren, men först måste bygglov sökas.

– Det ska inte vara några konstigheter. Det har funnits ett bygglov förut på lokalen. Fasaden är rejält eftersatt så vi måste verkligen måla så fort vi kan så inte träet förstörs, säger Daniel.

Han tycker att Ånge är en intressant del av Sverige, och lediga lägenheter är en bristvara.

– Husen är fina och står i centrala Ånge så jag känner ingen oro. Det här är bra för bygden, det ger ytterligare lägenheter och husen blir fräschare, säger Daniel Nilsson.