Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Träna som ett proffs inför Vasaloppet

Vasaloppet är världens största motionsloppsarrangör. Sammanlagt lockas runt 90 000 deltagare varje år, med mer eller mindre erfarenhet. Nu kan motionären få extra hjälp i spåren.

Den digitala utvecklingen når hela vägen till spåren mellan Sälen och Mora i Sveriges mest klassiska längdlopp. Vasaloppet lanserar en ny träningstjänst för den som vill bli en bättre skidåkare: WeMeMove.

Applikationen kan laddas ner till telefonen och tillsammans med ett pulsbälte ska du kunna få tips om träning och teknik.

Bland annat kan du:

– Få veta vilken nivå du befinner dig i din åkning

– Få förslag på förbättringar

– Träna med olika övningar där du får direkt feedback

– Få tips på träning och råd genom tester och analys

Dessutom finns en rad artiklar om skidteknik inbyggd i applikationen.

– Vi har idag flera samarbeten med coacher och testanläggningar för att kunna vägleda och underlätta för människor att komma igång med sin träning och utvecklas som skidåkare. Det här blir ännu ett sätt där vi genom revolutionerande teknik kan sänka trösklarna för fler att delta med en personlig tränare i fickformat, säger Jon Svensson, marknadschef på Vasaloppet i ett pressmeddelande.

Det återstår att se om Vasaloppsmotionärerna hugger på erbjudandet och i så fall om en del kan förbättra sina resultat.