Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tränaren inför mötet mot tabelltrean: "Har fått en påminnelse om vad som krävs"

Tre raka vinster i bagaget. Och det lämnar sina spår. På ett positivt sätt.
– Det är klart att det ger mer energi åt killarna, säger tränaren Roger Forsberg.

Annons

Timrå IK verkar ha hittat tillbaka på en segerväg. Ingen E4, men en liten stig i alla fall. Och med tre segrar på fyra matcher tar killarna med sig ett bättre självförtroende till Nobellhallen, när de möter BIK Karlskoga.

– Vi har vunnit tre av våra fyra senaste matcher och det är klart att det ger en bra känsla och att killarna kan gå ut och spela lite säkrare hockey, säger Roger Forsberg.

Timrå IK har, enligt Forsberg, haft problem med att hålla fokuset genom samtliga 60 minuter. Något som börjar ordna upp sig nu.

– När vi tittar lite snett i backspegeln har vi fått en påminnelse om vad som krävs av oss för att vi ska vinna matcher. Det vi har lärt oss är att om man inte är påslagen så får man stryk, så enkelt är det.

Inför matchen mot Karlskoga, som ligger trea i tabellen, säger han ett fullt fokus är a och o.

– Vi möter ett bra lag och då måste vi stå upp för en bra prestation.

Förutom ett självförtroende som växer lite för varje vinst, kommer Timrå till Karlskoga med en nästintill full trupp.

– Det är Oskar Johansson som fortfarande har problem med huvudet och så John Westin som fick en tackling mot överkropp som fattas, men annars är samtliga spelbara. Vi trodde att det skulle se mörkare ut efter förra matchen då flera spelare blev tvungna att gå av. Men vi har tränat och de verkar pigga, säger Roger Forsberg.

Drabbningen mot BIK Karlskoga blir Timrås första match av tre under veckan. Laget tar även emot Almtuna IS på onsdag och IK Pantern på söndag.