Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tränaren lämnar Ånge: "Svårt att hinna med"

Benny Matsson har fört Ånge IF från division IV till fotbollstvåan.
Nu tackar han för sig och lämnar klubben.
– Det känns tungt, men det är svårt att få ihop det med jobb och familj, säger Matsson.

Efter fem säsonger som tränare för Ånge IF väljer Benny Matsson nu att lämna föreningen.

– Fem år är ganska ovanligt i en förening, men jag har trivts väldigt bra och varit omgiven av engagerade och trevliga människor, säger han.

Huvudanledningen till att han nu slutar är tiden. Matsson bor på Alnö och åker till Ånge för träningar och matcher.

– Det är svårt att hinna med. Jag har varit borta väldigt mycket från familjen de senaste åren, säger han.

Kommer du att träna något annat lag nästa säsong?

– Jag vet faktiskt inte. Jag har haft några förfrågningar, så jag får se. Men det finns inget beslut om det. Däremot vill jag träna lag i framtiden och jag jobbar ju med fotboll på dagarna på fotbollsgymnasiet.

Under åren i Ånge IF har Matsson tagit laget från fyran till division II. Han har varit tränare, men även spelat själv under perioder.

– Fotbollsmässigt har vi blivit bättre varje år, vilket jag känner en stolthet för. På dessa fem år i seriespel (118 matcher) har vi som lag vunnit 79 matcher, spelat 21 oavgjorda och bara förlorat 18 matcher. Annars så var hemmasviten på Ånge IP något utöver det vanliga, då vi var obesegrade i över fyra år, säger han om minnena från tiden i föreningen.

Hur känns det att lämna Ånge?

– Det känns tungt, det är jobbigt. Många ledare och människor i klubben tycker jag väldigt mycket om. Dessutom har vi ett kanonlag, ett ungt lag. Lyckas man behålla stommen är det ett väldigt starkt lag som blir ett år äldre till nästa säsong.

Läs mer: Osannolika provspelet – från Ånge till Serie A

Ånge IF slutade trea i fotbollstvåan den gångna säsongen. Laget spelade ihop 51 poäng på 26 matcher.

"Ånge IF tackar Benny Matsson för fem fantastiska år, det är med sorg i Ånge IF-hjärtat man mottar beskedet att resan får fortsätta utan Benny. Resan vi gjort tillsammans har överträffat alla förväntningar och vi önskar Benny lycka till i framtiden. Rekrytering av ny tränare är i full gång och klubben hoppas att kunna presentera 2016 års ledarstab inom kort", säger Ånge IF:s ordförande Pelle Berglund till klubbens hemsida.