Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tränaren talar ut om uppbrottet med Ånge IF – och nya uppdraget i Medelpad: "Var helt slut i huvudet"

Efter tre poäng på åtta matcher i division II fick Suat Sari lämna Ånge IF.
Nu berättar han om uppbrottet med klubben – och sitt nya uppdrag i fotbollsmedelpad.
– Det här har tagit mycket kraft av mig, säger Sari som nu tar över Fränsta.

LÄS OCKSÅ: Tränaren lämnar Ånge IF

Redan under helgen kunde ST-sporten berätta att huvudtränaren Suat Sari var på väg bort från Ånge IF efter den tunga starten.

Ett par dagar senare stod det också klart att bäste målskytten Selwan Al Jaberi fick gå.

LÄS OCKSÅ: Främste målskytten får lämna Ånge IF: "Sämsta valet jag gjort i mitt liv"

Nu är allt löst mellan Suat Sari och Ånge och därmed väljer tränaren att berätta om turerna kring uppbrottet.

– Nu är jag lättad. Det här har varit svårt och tagit mycket kraft av mig. Jag har hjälpt till i ungdomslag, andralag och försökt hitta spelare. Det har jag inte varit van vid, utan jag brukar kunna koncentrera mig på ett lag, säger han och fortsätter:

– Det här har varit på gång länge. Sedan satte vi oss ned och kom fram till att det bästa är att jag går och att vi bryter vårt avtal. Vi har kommit fram till det här tillsammans. Ånge behöver resultat och är pressade, och det är samma för mig. Vi beslutade att det här är bäst både för mig och för klubben.

Hur ser du på tiden i Ånge?

– När jag kom hit hade Ånge inga spelare, men jag litade på styrelsen och tänkte att det skulle lösa sig. Vi fick problemet löst två veckor innan serien, och då förstod jag att det skulle bli svårt. Jag har försökt göra det bästa med materialet vi haft. Det har tagit mycket kraft, och jag var helt slut i huvudet när jag kom hem på kvällarna. Så tycker jag inte att det ska vara.

Är du besviken på föreningen?

– Besviken är jag inte. När Benny Matsson lämnade slutade nästan alla spelare eftersom de inte hade någon tränare. De har gjort sitt bästa för att lösa det så jag kan inte vara besviken. De har försökt, men ibland får man inse att man inte har materialet för att vara ett topplag. Sedan vill jag säga att Peder Mousten som tog hit mig har gjort det jättebra, han har gjort allt för att det ska fungera för mig, säger Sari och fortsätter:

– De blev trea förra året och ville satsa på att vinna serien. Det var därför jag kom hit, men jag hade ingen aning om att de skulle vara så svårt att hitta spelare.

Suat Sari känner själv att man inte lyckades spela det spel som han förespråkar.

– Inte många tränare vågar spela den spelstil jag försöker med. Jag ville inte ändra spelstil utan vill utveckla spelare.

Den enda spelaren som Sari kände till ordentligt innan ankomsten till Ånge var Selwan Al Jaberi som alltså nyligen fick lämna klubben.

– Han mådde inte bra här. Två gånger har han packat sina väskor och jag har stoppat honom vid dörren, säger Sari.

Vad tror du om Ånges chanser nu?

– Jag hoppas att de lyckas. Jag har alltid gillat Ånge och det gör jag fortfarande. Men det råd jag sagt till dem är att hitta en riktig ledare som tränare. Jag hoppades de lyckas, men det ser tungt ut och de har inte så stor trupp.

Vad händer med dig nu?

– Första gången ni skrev om att jag skulle lämna ringde två lag från samma serie. Om de läser det här vill jag säga tack för att ni ringde, men jag har regler. Jag har en princip att jag inte kommer spela mot Ånge i år.

I stället kommer Suat Sari ta över Fränsta IK i fyran. Något som blev klart under tisdagen.

– Det är en klubb med ambitioner och med kärlek. De satsar på att komma långt, säger Sari.

De nuvarande tränarna blir assisterande åt Sari och med sig tar han anfallaren Selwan Al Jaberi.