Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tränarfajten redan i gång inför kvällens stora hockeyderby

Här är Sundsvall Hockeys tränare Leif Strömbergs krönika inför det fjärde och sista derbyt mot Timrå IK i Hockeyallsvenskan 2015/16.

"Det alltid omtumlande att komma till ny förening med den uppmärksamhet som det innebär.

Min första match som Sundsvallstränare var mot just Timrå IK. Det var kul att börja med derby och jag älskar derbyn och de är till för att vinnas.

Jag har coachat i daladerbyn, och spelat smålandsderby (Tingsryd-Nybro i ettan) och ett av de värsta derbyn jag varit med om är Örebro mot BIK Karlskoga, då stod klockorna still.

Det jag minns mest från det första derbyt mot Timrå temperaturen som var då. Jag kände direkt efter tio minuter att man var inne i skiten. Värmen, stämningen i hallen och adrenalinet älskar jag. Under sommaren brukar jag tänka varför ringer ingen mig och frågar om hockeyn?. Jag gillar att vara i drevet.

Nu blir det mitt första derby hemma i Sundsvall Energi Arena.

Jag vill känna den där temperaturen igen. Adrenalinet.

Vi har en bra stämning i laget, en bra grupp. Vi blir starkare och starkare och i takt med att vi får tillbaka skadade spelare blir vi också ännu bättre.

Tittar man på relationen mellan Sundsvall och Timrå och så tycker jag att det är viktigt att sätta sig in i kulturen som finns kring föreningarna.

Det har varit storhetstider och sammanslagningar. Det är fascinerande att komma till en sådan här region. Bor man i Sundsvall hejar man på Sundsvall och bor man i Timrå hejar man på Timrå. Så ska det vara.

Det finns en rivalitet och Sundsvall vill och kommer att ta steg. Föreningen vill och kommer att vara ett hot mot Timrå framöver.

Sundsvall otroligt fin stad och jag har blivit bra bemött. Spelarna i klubben har svarat upp väldigt bra. Jag gillar inte att prata om livlinor och ursäkter, men vi har haft en tuff skadeperiod den senaste tiden. Men vi har tränar bra och rehabiliterat bra och nya killar som Simon Lövgren till exempel har fått kliva fram, han kan bli en ny Linus Omark, och Filip Myhrman har kommit upp och spelat fin hockey.

Jag kom in i ett läge där vi låg skrynkligt till och varje match är jag glad för de supportrar som kommer till arenan, oavsett hur många de är.

Vi vill visa upp oss från vår bästa sida varje gång.

Det finns många som gillar Sundsvall Hockey och jag hoppas att de vet och förstår att vi behöver dem.

Vi vill och ska vinna det här derbyt. Men jag vill framför allt se en bra match. För mig är det viktigt med farten och kommer Timrå med det så blir det en rolig kväll."

Leif Strömberg

LÄS MER: Asplöven behöver en miljon för att klara kvalet – vädjar om hjälp på klubbens hemsida

LÄS MER: Timrå IK:s supertalang kan vinna fint pris – 100 000 i vinstpotten

LÄS MER: Hockeyrivalernas gemensamma sak – här träffas profilerna med fokus på livet efter hockeykarriären

TV

SE MER: Sundsvallstränaren Leif Strömberg om Timråikonen som hängde på väggen i pojkrummet

SE MER: Timråtalangen Dahlén om vilken Sundsvallsspelare som kan stoppa play off-drömmen

SE MER: Timrå IK:s nye marknadschef om försäljningen av arenanamnet

SE MER: Juniortränaren om strategin för att få Timrå IK:s största framtidslöften att slå igenom