Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tränarklart i SDFF

Kenneth Svensson, Urban Selin och Jan-Åke Lund.

Där har ni trion som ska leda SDFF kommande säsong.

– Det känns fantastiskt att kunna vara klar med tränarnamnen redan innan november är slut, säger Mikael Torstensson, ordförande i SDFF.

Efter fjolårets degradering från Elitettan valde tränarduon Fredrik Carström och Patrik Jonsson att kliva åt sidan.

Inför omstarten i division I har SDFF letat deras ersättare, ett arbete som nu är i mål. I onsdags berättade vi att klubben bestämt sig för ett tretränarsystem där Jan-Åke Lund var en av de assisterande tränarna.

Nu är de övriga två namnen också klara. Rollen som huvudtränare axlar Kenneth Svensson, som därmed åter kliver tillbaka till klubblagsfotbollen efter två år på sidan. 57-årige Svensson, som tidigare varit tränare i bland annat IFK Timrå, IFK Sundsvall och Stockvik tränade senast Alnö, då laget snöpligt ramlade ur fyran 2011.

– Sen dess har han varit spelarutbildare på förbundet tillsammans med Bosse Börjesson, Kenneth har en lång erfarenhet inom fotbollen och känns helt rätt för oss, säger Mikael Torstensson.

Till sin hjälp kommer Svensson att ha Urban Selin, som den gångna säsongen var målvaktstränare i SDFF.

– Både han och Jan-Åke (Lund) har varit med tidigare och är bekanta ansikten för tjejerna. Urban vill satsa på tränarbiten och ta nästa steg nu, säger Mikael Torstensson.

Därmed är ledartrojkan klar för SDFF som tar ny sats i division I.