Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tränat med Hakan Şükür och varit agent åt Denilson – nu tar han över Ånge IF

Han har tränat med Hakan Şükür och varit agent åt Denilson.
Nu är Suat Sari tillbaka i Ånge för att ta över efter Benny Matsson.
– Jag har sett mycket i mitt liv, och nu satsar jag på tränarkarriären, säger 33-åringen.

Annons

Efter många turer fick Ånge IF till slut klart med en ny huvudtränare till sitt division II-lag, något som ST-sporten kunder berätta om i tisdags.

Läs mer: Ånge IF har klart med ny tränare – före detta spelare återvänder

Mannen som tar över efter Benny Matsson heter Suat Sari och är en 33-årig dansk som tidigare representerat Ånge som spelare.

Året var 2009 och serien division IV.

– Sammanhållningen var bra och jag minns att det var roligt att spela där. Man kunde redan då se att det var en klubb med ambitioner att spela högre upp än division fyra, säger Sari i dag.

Som spelare var han en anfallare och han har en diger meritlista.

Sari berättar om en karriär som inleddes i danska Bröndby och fortsatte med bland annat en tid som ungdomsspelare i spanska Rayo Vallecano, tillbaka till Danmark och sedan spel med storklubben Galatasarays U-lag.

– Där fick jag spela två matcher med A-laget, en i cupen och en träningsmatch. Det var en bra tid och kul att få träffa storstjärnorna som Hakan Şükür och Hasan Şaş och få träna med dem, berättar Sari.

Efter de äventyren hamnade han i Sverige, och via bland annat Östersund i division I hamnade Suat Sari i Ånge.

Hur ser du tillbaka på din spelarkarriär?

– Den var spännande, och jag har sett mycket i mitt liv. Det har varit upp och ner men jag är väldigt stolt över min cv och allt jag har gjort. Nu satsar jag på tränarkarriären.

Efter tiden i Ånge flyttade han tillbaka till Danmark och utbildade sig som tränare – men före det hann han med en kort sejour som agent.

Bland annat för förre storstjärnan och brassen Denilson.

– När jag slutade jobbade jag två-tre månader för en tysk agentfirma. Då jobbade jag bland annat med Denilson och sålde honom till en grekisk klubb. Sedan försökte vi ta honom till Danmark också, men de tyckte han var för dyr.

Läs mer: Hit har spelarna från Ånge IF flyttat – allt från GIF Sundsvall till Filippinerna

När den korta agentkarriären var över satsade Sari på att bli tränare.

– Jag var i England och Spanien och följde olika klubbars ungdomslag innan jag åkte till Turkiet och var en slags assistent till Fenerbahces U19-lag, berättar han.

Närmast har Suat Sari jobbat som ungdomstränare i B93. Nu väntar ett nytt tränaruppdrag i Ånge IF.

– Nu längtar jag efter att få komma i gång och träffa spelarna och klubben, säger han.

Det tog tid för Ånge IF att få en ny tränare på plats, och under tiden har flera spelare lämnat för andra klubbar.

Läs mer: Från Ånge via Udinese till GIF Sundsvall – mittfältstalang klar

Läs mer: IFK Timrå värvar ex-Giffare – Ånges lagkapten ansluter

– Jag kan inte riktigt svara på vad vi behöver för spelare än, utan jag måste sätta mig ned och prata med klubben. Jag har följt Ånge i många år och vet att de är duktiga, säger den nye huvudtränaren.

Nästa vecka ansluter han till västra Medelpad för sitt nya jobb. Han är inte stressad över att tiden inför säsongsstart är knapp.

– Vi hinner med allt på den här tiden, det kommer gå bra. Jag ska sätta mig ned med klubben nästa vecka och så tar vi det därifrån. Det jag vet är att jag längtar efter att komma på plats, säger Suat Sari.

MISSA INTE: Ladda ned vår app och få pushar om sportnyheter i din telefon – så här gör du