Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trångbodd firma köper grannens fastighet

Bilfirman Autoval på Östermovägen 50 på Kuben har vuxit och är trångbodd.
Men nu har man hittat en lösning för framtiden.
Man ska flytta in till grannhuset, affären är redan klar.

Men först måste grannen, Molin Bil, flytta.

– Sedan övertar deras lokaler och de är snudd på tre gånger så stora mot vad vi har i dag. Dessutom är tomten dubbelt så stor, berättar Peter Forsgren, vd för Autoval, som säljer Mazda och Suzuki.

Joakim Molin tycker att det blir en bra lösning.

– Det är bra att vi kan hjälpa varandra, på så sätt fortsätter den här delen av Kuben att vara ett viktigt område för bilbranschen i Sundsvall. Vår nya bilhall vid E4 kommer också att ligga ganska nära härifrån, säger han.

Autoval har funnits på nuvarande adress sedan 2008.

– Vi var tre när vi flyttade hit, nu är vi nio heltidsanställda. Och trots att vi byggde ut för tre år sedan är det för trångt, säger Peter Forsgren.

Det var framför allt 2013 och 2014 som bilförsäljningen tog fart, så nu säljer man nära 200 nya bilar per år.

– Vår omsättning gick från 23 till 42 miljoner kronor på två år. Det är året blir ungefär som i fjol, men nästa år tror vi på 50 miljoner. Främst för att Mazda nu kommit med en ny generation bilar som passar bra här i norr.

BMW-säljaren Molin Bil, som är en betydligt större firma, behöver också större lokaler. Därför ska de bygga en helt ny bilhall, strax söder om brofästet.

Premiumläsning: Här ska Molin Bil bygga en stor anläggning

– Vi får se om vi börjar i vinter eller väntar till våren. Men bilhallen bör stå klar i slutet av nästa år, säger vd Joakim Molin.

För Autoval blir det en bekväm flytt. Särskilt som de köpt inredning och en del utrustning, exempelvis billyftar, av Molin Bil.

– Vårt mål är nämligen att inte sälja vår nuvarande fastighet, utan lämna utrustningen här, så att vi kan hyra ut lokalerna till en annan bilfirma. Det skulle stärka området ännu mer, menar Peter Forsgren.