Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Träning, gemenskap och fokus på det mentala – under innebandylägret Floorball University

Det har varit fullt fart i Sporthallen i veckan. Innebandyskolan Floorball University har varit igång, vilket lockade många innebandysugna nu när innebandyn har säsongsuppehåll. "Det har varit jätteroligt att vara ledare", säger ledaren Frida Eriksson.

För 9:e året i rad hölls Floorball University i Sundsvall. Under veckans gång har det varit cirka 80 deltagare som varit med och spelat innebandy i Sporthallen. Ledarna som hållit i träningen är själva innebandyspelare.

– Det är andra året i rad som vi är ledare, vi blev frågade även detta år och tackade självklart ja. Man får se unga talanger, men det är också roligt att få vara ledare när man annars själv är van att ta order, säger ledarna Billy Nilsson och Frida Eriksson.

Meningen med innebandyskolan är bland annat att det ska finnas en chans att även spela innebandy på sommaren tillsammans med andra barn och ungdomar.

– Det är jättebra att möjligheten finns för dem som vill. Jag minns själv hur roligt jag tyckte det var att åka iväg på läger, säger Frida Eriksson.

Granlo BK:s Anton Samuelsson som snart lämmar Sundsvall för spel i Schweiz har även varit med och tränat ungdomarna under veckan.

– Det har varit jätteroligt, huvudsaken är att barnen och ungdomarna har haft en rolig vecka. Genom att ha ett läger på sommaren får dem också något att göra på sommaren, säger Anton Samuelsson.

Det hela drog igång för nio år sedan. Det var Danne Henriksson som fick tanken att starta upp Floorball Univerisity.

– Förr fanns det inget innebandyläger här, det var mörkt. Jag tror de flesta tyckt det har varit bra, men sen finns det alltid saker att förbättra, säger arrangören Danne Henriksson.

Nästa år är det 10-årsjubileum, då hoppas man på fler deltagare. Det kommer även att satsat lite mer.

– Tanken är att det ska vara två kända innebandyspelare som håller i träningen hela veckan. Men också att det kommer en ny spelare varje dag. Nästa år blir nog det bästa, säger Danne Henriksson.

Under veckan har fokus inte bara legat på träning utan också det sociala och mentala. En av alla deltagare under lägret var Vilma Lindholm som var med för tredje året i rad.

– Det har varit kul att spela lite innebandy igen nu när det är uppehåll och det roligt att träffa nya kompisar. Men man får träningsvärk, det är mycket träning på en och samma gång, säger Vilma Lindholm.