Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åke Svanstedts stjärnhäst fast i dopningskontroll: "Jag vet ingenting"

Resolve, en av Åke Svanstedts stjärnhästar, fastnade efter ett lopp i början av månaden i en dopningskontroll enligt uppgifter till Expressen. Nu kan Resolve fråntas segern i världens största unghästlopp. "Jag vet ingenting" säger Svanstedt till Expressen.

Annons

Det var i början av Augusti som Åke Svanstedt och hästen Resolve vann John Cashman Memorial på Meadowlands i samband med Hambletoniandagarna, där även världens största lopp för unghästar avgjordes.

Prissumman i John Cashman Memorial uppgick till en samlad summa på 273 000 dollar, motsvarande drygt 2,2 miljoner svenska kronor, varav förstapriset var en knapp miljon.

Nu kan Svanstedt fråntas segern i loppet.

LÄS MER: Åke Svanstedt ställer höga krav: "Vill inte åka över bara för att delta"

Hästen Resolve, som Åke Svanstedt styrde till seger i John Cashman Memorial, har fastnat i en dopningskontroll efter loppet.

Enligt uppgifter till Expressen fastande Resolve i en dopningskontroll i samband med loppet som visade att det fanns spår av kortison. Även en annan av Svanstedts hästar ska ha visat spår av kortision enligt Expressen.

– Jag vet ingenting. Du måste ringa USTA (USA:s travförbund reds. anm.), säger Svanstedt till Expressen.

Om hästarna fälls kan Svanstedt straffas med böter samtidigt som hästarnas ägare fråntas prispengarna.

Det är tillåtet att behandla hästarna med kortison, men det är förbjudet att starta hästarna under karenstiden. Karenstiden varierar från stat till stat.

TV: Svanstedt i exklusiv intervju om livet i USA, hemlängtan och hur han ser på elitloppet

Mer läsning

Annons