Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergh får fortsätta att bygga

/

Naturskyddsföreningen överklagade länsstyrelsens beslut att låta Robert Bergh påbörja bygget av sin nya travanläggning.
Nu avslår mark- och miljödomstolen överklagandet och ger travtränaren grönt ljus att fortsätta.

Annons

I mars fick Robert Bergh beskedet att han var tvungen att vidta vissa skyddsåtgärder under ett fyllnadsarbete i en ravin på den nya anläggningen i Nödinge, ett par mil norr om Göteborg.

Naturskyddsföreningen tycker dock att bygget bör prövas mot miljöbalken i sin helhet och överklagade Länsstyrelsens beslut att låta Berghs bygge påbörjas.

"Fastigheten ligger inom ett ekologiskt särskilt känsligt område varför hela den nya verksamhetens påverkan måste prövas utifrån miljöbalkens bestämmelser", skrev Naturskyddsföreningen till mark- och miljödomstolen.

De skrev också:

"Det är ytterst anmärkningsvärt att Länsstyrelsen och kommunen i beslut tillåtit att sökanden får påbörja dessa delaktiviteter innan hela den nya verksamhetens tillåtlighet är prövad utifrån miljöbalkens bestämmelser."

Men på måndagen meddelade mark- och miljödomstolen sin dom.

Överklagan avslås och Bergh kan fortsätta sitt nybygge.

Samtidigt fortsätter Robert Bergh sin sportsliga satsning som vanligt:

Precis som för två år sedan, när Nahar månaden efter vann Elitloppet, åker Robert Bergh på lördag till Finland för att starta sin topphäst i Prix d'Etain Royal.

Nahar vann i imponerande stil när han årsdebuterade hemma på Bergsåker för en vecka sedan. Elitloppet på Solvalla i slutet av maj är det första stora målet för säsongen och kanske kommer den eftertraktade inbjudan dit efter lördagens i Prix d'Etain Royal i Seinäjoki. Men fru fortuna var inte på Nahars sida när startspåren lottades. Den elvafaldige miljonären startar från spår tio bakom startbilens vingar.

Mer läsning

Annons