Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Call Me Keeper vann Jämtlands Stora Pris – Redén spexade loss

/
  • Daniel Redén kunde spexa loss efter segern i Jämtlands Stora Pris som var värd 700 000 kronor. Call Me Keeper har varit en riktig sedelpress i år och har redan sprungit in över 2,2 miljoner. En stark vinter och vår i Frankrike slutade med imponerande sex raka segrar, innan vinstsviten tog slut i Elitloppet.
  • Det var små marginaler på upploppet i Jämtlands Stora Pris. Call Me Keeper/Erik Adielsson håller undan invändigt och vinner med liten marginal före El Mago Pellini med Adrian Kolgjini.

Det blev en kanonhelg i Östersund för Solvallatränaren Daniel Redén och hans stall.
Call Me Keeper lyckades vinna Jämtlands Stora Pris från spår tio.
– Fantastiskt roligt, säger Daniel Redén.

Annons

Det började redan på fredagen, när Redéns stall hade vinnaren i damloppet för andra året i följd.

Cantabs Fortune vann med Bodens Sandra Eriksson i sulkyn och redan där var det 125 000 kronor in på kontot.

I Jämtlands Stora Pris hade Daniel Redén tre hästar till start.

Själv körde tränaren Västerbo Highflyer, som lyckades spetsa från spår ett. Men det skulle bli ett dramatiskt lopp med många svängningar:

• Jan Norberg och Ed You ville också till ledningen från spår tre, och ställde en allvarligt menad fråga. Det kostade 07,7/500 för Västerbo Highflyer.

– Det blev väldigt tufft med den öppningen och sedan kom ju Royal Fighter också. Highflyer fick lägga flera speeder, men han fick pengar med sig till slut och jag var väldigt nöjd med hästen, säger Daniel Redén.

• Med cirka 1400 meter kvar klev Redéns andra häst in i handlingen. Call Me Keeper, körd av Erik Adielsson, började avancera i tredjespår. Där kom svar från Adrian Kolgjini och El Mago Pellini, som också ville förbättra sin position.

– Det blev en lite halvtajt situation där. Sedan släppte Adrian ned mig och då kändes det lite bättre. Men Call Me Keeper fick gå rejält för att kunna komma fram utvändigt ledaren, säger Erik Adielsson.

Call Me Keeper hittade ned i dödens vid 900 meter kvar, med El Mago Pellini kloss i rygg. På bortre långsidan försökte både fjolårsvinnaren Chelsea Boko och Solvato avancera i tredjespår, utan att kunna förbättra sina placeringar.

I sista sväng tog Call Me Keeper över kommandot. Över upploppet hotade El Mago Pellini, som till slut förlorade med en nos, samt Nimbus C.D. där Ulf Dahlén finns med som en av delägarna.

– Att han hade mod och ork att vinna trots loppet var riktigt starkt. Sedan var jag inte helt hundra på att jag var först i mål heller, säger Erik Adielsson, som vann Jämtlands Stora Pris för fjärde gången.

Helt hundra var inte heller Daniel Redén, som såg upploppsstriden bakifrån med en slagen Västerbo Highflyer.

– Jag såg inte hur det gick, och jag tycker det är svårt när man har flera hästar i loppen. Jag måste fokusera på min egen häst som jag kör, börjar man tänka på en massa annat går det bara åt skogen. Jag kör inte ens med klocka i loppen, säger Daniel Redén.

– Men jag är såklart jättenöjd. Alla våra hästar har gått bra i helgen och nu får vi se vad det blir framöver för Call Me Keeper. Vi har en del att välja på.

Det gick fort i flera av loppen på Östersunds V75-omgång. Sir Ratzeputz slog banrekord i V75–3 och 11,4/2140a av Call Me Keeper betydde nytt löpningsrekord för Jämtlands Stora Pris.

– Banpersonalen ska ha en stor eloge för att de har jobbat bra med banan. Jag har varit här några år när hästarna inte riktigt fått fäste, men när den är så här vill man verkligen komma tillbaka. Det är svikt i banan och den känns bra för hästarna, hyllar Daniel Redén.

Läs mer från Östersunds stora travhelg:

Sandra Erikssons drömhelg – vann två stora lopp

Adielsson var kvällens kung – "Högsta betyg"

Källna Orlando sprang nytt rekord och slutade trea

Se bildspelet från folkfesten på publikplats

10,0 – Sir Ratzeputz krossade banrekordet i Östersund

Mer läsning

Annons